Lezing: Online portalen heroverwogen
27. September 2022
Reger Austausch und gute Ideen – PS.Paradise Kunden-Scrumble
19. April 2023

IT|media-directeur Wolfgang Stiegler vertelt over zijn uitgeefstrategie

“PS.Content geeft ons ruimte voor nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden”.

IT|media, het in Ingolstadt gevestigde datacentrum en aanbieder van publicatiediensten, blijft zijn lokale media-afdeling uitbreiden. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken, zullen in de toekomst de HUP-oplossingen PS.Content en PS.Content #Portal, paginaplanning en -opmaak, HUP-advertenties en software voor de debiteurenadministratie worden gebruikt. Wij vroegen directeur Wolfgang Stiegler naar de toekomst van zijn bedrijf …

Voor iedereen die het nog niet weet: IT|media en HUP hebben al een samenwerking op het gebied van hosting. Waarom?
Wolfgang Stiegler: Ik ken de directeuren van het voormalige Compass GmbH – Dirk Westenberger en Arno Nix – al ruim 25 jaar. Wij hebben altijd succesvol samengewerkt. Hierdoor is een grote vertrouwensbasis ontstaan die veel verder gaat dan een normaal partnerschap. In 2021 richtte ik IT|media op, dat aanvankelijk vooral functioneerde als datacenterdienstverlener op het gebied van cloud- en housing-diensten. In die tijd nam ik ook een deel van het personeel over van het zetbedrijf ComputerSatz Ingolstadt (full-service zetbedrijf van de DONAUKURIER Groep), waarvoor ik jarenlang verantwoordelijk was en leiding gaf. Wij kunnen dan ook uitgebreide ICT- en zet-/drukwerkdiensten aanbieden.
Samen met HUP zijn wij actief op de markt als uitgeverij-specifieke hoster – met vele voordelen voor onze gezamenlijke klanten. Dit omvat begrip en kennis op toepassingsniveau en voor de infrastructuur die uitgevers nodig hebben. We zijn zeer tevreden over de samenwerking, zodat we nu samen verdere stappen willen zetten.

Wat betekent dat concreet?
Wolfgang Stiegler: Wij breiden onze activiteiten als regionale uitgeverij uit. In de toekomst zullen wij HUP-systemen gebruiken voor onder andere onze huis-aan-huisbladen Köchinger Anzeiger en Altmannsteiner Anzeiger, om lokaal en toekomstgericht optimaal te kunnen handelen in of tijdens de totale productie en marketing. Daarnaast zijn er speciale publicaties zoals de AOK-gids en nog veel meer. We kunnen ons voorstellen de mediaportefeuille nog verder uit te breiden – ik kijk er erg naar uit. Op basis van mijn ervaring na 34 jaar in de uitgeverswereld en een goede 20 jaar als manager op verschillende gebieden van de krantenwereld, is het allemaal “een beetje” terug naar de wortels.

Waarom stapt u over op de HUP-systemen?
Wolfgang Stiegler: Tot nu toe hebben we veel dingen bij wijze van spreken te voet geïmplementeerd, en langzamerhand ontwikkelen we een volume dat het gebruik van een professioneel softwaresysteem noodzakelijk maakt. Daartoe gebruiken wij de HUP-oplossingen PS.Content en PS.Content #Portal, paginaplanning en -opmaak, HUP-advertenties en software voor de debiteurenadministratie. Dit creëert efficiëntie, optimaliseert het hele publicatieproces met het oog op onze weliswaar zeer beheersbare mankracht en verbindt de gedrukte en online kanalen optimaal. Met PS.Content en PS.Content #Portal overtuigt de USP ons door centrale gegevensopslag met meerdere afspeelmogelijkheden voor de inhoud. Wij verwachten een positioneringsvoordeel in ons marktsegment. Dit betekent dat wij sneller, flexibeler en kostengevoeliger zijn in marketing – inclusief aanvullende diensten – in vergelijking met grotere mediabedrijven. Kortom, ik wil graag een toolbox met een centraal beheer van beeld- en inhoudsgegevens waarmee ik op een uiterst flexibele manier kan jongleren met de publicatiekant of kan reageren op veranderingen in de markt. Met de HUP-software krijgen onze medewerkers belangrijke capaciteitsvrijheid voor nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden.

En zal dit alles ook in de toekomst onder de vlag van IT|media blijven lopen?
Wolfgang Stiegler: Nog steeds. Wij brengen onze zet- en publicatiediensten al op de markt onder het label IN|media. Daarom is het zinvol om de IT- en INmedia-divisie in de nabije toekomst commercieel te scheiden.

Hoe positioneert u zich in nieuwe onderwerpen van AI, AR tot metaverse?
Wolfgang Stiegler: Ik sta altijd open voor nieuwe technologische ontwikkelingen. Ook het HUP heeft de afgelopen jaren een grote stap in deze richting gezet. Samenwerking in dit opzicht past dus ook op dit niveau. We zien dat AR, VR en bewegende beelden ook meer dan ooit lokaal worden gebruikt. Dit gaat zo ver als het onderwerp van de metaverse en alles wat zich in de toekomst ontwikkelt. Samen met de HUP vinden wij dat wij als start-up met tientallen jaren ervaring ook hier goed zijn toegerust.

Kontakt

Telefon:
+49 531-28181-0

E-Mail:
info@hup.de

Am Alten Bahnhof 4B,
D-38122 Braunschweig

Kontaktformular
Translate »