HUP in de pers
29. november 2019
Een jaar PS.Content op “Oberpfalz-Medien – Der neue Tag”
17. januari 2020

Goed nieuws voor uitgevers

7 procent BTW op digitale persproducten

De uitgeverswereld had een waarschuwende oproep gedaan dat het regeringsontwerp van de jaarlijkse belastingwet de algemene situatie in de uitgeverijsector verder dreigde te bemoeilijken: Nu is de vrijstelling bijna merkbaar.

Net als in de gedrukte pers zullen digitale persproducten een verlaagd belastingtarief van 7 procent krijgen. Dit heeft dus gevolgen voor apps, websites en ePaper – ook in de vorm van individuele publicaties – en ook voor gebundelde aanbiedingen van boeken, tijdschriften en kranten uit databases (single sign-on).

VDZ-voorzitter Rudolf Thiemann verheugt zich erover dat de Bundestag “ons vrije en diverse perslandschap” met deze beslissing versterkt en: “Dit houdt rekening met de realiteit van de digitale pers.
Het feit dat het resultaat zo positief was, lijkt te danken te zijn aan de uitgevers Monika Grütter, minister van Cultuur en Media, en de regeringen van de deelstaten, die zich sterk hadden gemaakt in de Bundesrat.

Phone:
+49 531-28181-0

E-Mail:
info@hup.de

Am Alten Bahnhof 4B,
D-38122 Braunschweig

Contact opnemen