HUP op de najaarsconferentie van 2019 BVDA in Saarbrücken
31. oktober 2019
COR1 – Stappen om de SEPA-mandaten aan te passen
29. november 2019

Management-buy-out

Bestuursleden nemen HUP AG over.

Braunschweig, 21 november 2019: Operationeel en voor HUP klanten verandert er bij HUP AG niets, maar alles verandert in de aandeelhoudersstructuur. De oprichter en voormalig meerderheidsaandeelhouder van HUP AG, Ulf Henke, die met de oprichting van zijn bedrijf Henke und Partner bijna 40 jaar geleden al vroeg de tekenen van de tijd onderkende dat (kranten)uitgevers behoefte hebben aan betrouwbare oplossingen op weg naar de digitalisering, verkocht zijn aandelen aan het HUP bestuur.

Met de afronding van de overname door middel van een management buy-out op 1 november 2019 zullen Heike Nussbaum, Arno Nix en Dirk Westenberger de aandelen van Ulf Henke in gelijke delen delen delen. De leden van de raad van bestuur van het HUP waren reeds aandeelhouders. Zij staan 100 procent achter het bedrijf en hebben samen met Ulf Henke in de afgelopen jaren de generatiewisseling actief en in een geest van partnerschap geïnitieerd en nu eindelijk geïmplementeerd.

“Alle Huups, zoals we onszelf intern noemen, zijn Ulf Henke veel dank verschuldigd. Met zijn vooruitziende blik, moed en ondernemersvaardigheden heeft hij een van de marktleidende softwarebedrijven opgebouwd met een focus op het uitgeven van kranten, vooral in Duitstalige landen. We zullen dit momentum proactief blijven oppakken en HUP AG optimaal blijven positioneren voor de toekomst”, zegt Dirk Westenberger, die de Raad van Bestuur van het HUP vertegenwoordigt.

Inmiddels begeleiden ongeveer 100 medewerkers op zes locaties 400 middelgrote bedrijven op weg naar de toekomst. Het totale portfolio omvat op maat gemaakte publicatiesoftwareoplossingen voor reclame, productie, redactie, abonnementen en logistiek, full-service diensten, gevestigde software-ontwikkelingen voor de boekhouding in bedrijven onder het komeetmerk, alsmede ondersteuning bij marketing en merkontwikkeling. Innovatieve ontwikkelingsstrategieën zoals de HUP Customer Scrumbles zorgen ervoor dat besluitvormers en experts van verschillende bedrijven samenkomen en hun kennis delen. Het doel: de software op de markt brengen die optimaal is voor alle betrokkenen, die middelen bespaart en nieuwe bedrijfsmodellen bevordert.

“In de komende jaren zal het, naast onze eerdere aandachtspunten en de verdere uitbreiding van browsergebaseerde oplossingen, nodig zijn om nieuwe business areas te openen en daarmee ons klantenbestand uit te breiden. Wij zien dit op het gebied van software als een service, in de uitbreiding van ons succesvolle fullservice- en adviesaanbod en met 360 graden marketing- en verkoopbevorderingsconcepten van ons eigen bureau voor externe klanten”, zijn de directieleden en de HUP-eigenaren het erover eens: “HUP is al op alle niveaus in de markten actief. Wij zien een zeer goede toekomst voor onze medewerkers en onszelf onder het motto ‘We digitaliseren de toekomst'”.

Phone:
+49 531-28181-0

E-Mail:
info@hup.de

Am Alten Bahnhof 4B,
D-38122 Braunschweig

Contact opnemen