HUP biedt Informatik AG van de Braunschweig-school voor voortgezet onderwijs aan
26. augustus 2019
Werk 4,0 – tussen druk op de omzet en evenwicht tussen werk en privéleven
16. oktober 2019

De HOLM in Frankfurt am Main

“Hotspot voor logistiek en mobiliteit”

Een interview met Michael Kadow, directeur van het Huis voor Logistiek en Mobiliteit (HOLM) GmbH.

HUP AG: Mr. Kadow, hoe zal het HOLM idee zich de komende jaren ontwikkelen in de loop van de digitale transformatie?
Michael Kadow: Wij zijn ervan overtuigd dat de relevantie van netwerken en de toegevoegde waarde ervan zal blijven toenemen in de loop van de digitale transformatie. De gematigde onderlinge uitwisseling en de georganiseerde ontmoeting met vooraanstaande wetenschappers en onderzoekers is van groot belang voor het groeiende aantal en vooral voor de vele nieuwe spelers uit de industrie. Zo kan HOLM haar positie als hotspot voor logistiek en mobiliteit consolideren en uitbreiden.

Van het World Café tot de innovatiemarktplaats. HOLM is een plaats waar het netwerk wordt ondersteund. Hoe profiteren middelgrote bedrijven die geen werk hebben bij HOLM en/of niet over de middelen van de grote sponsors beschikken?
Het Huis van Logistiek en Mobiliteit is een open netwerk. Op deze manier kunnen we de integratie van alle soorten spelers op het gebied van logistiek en mobiliteit garanderen. Zelfs middelgrote ondernemingen, KMO’s en startende ondernemingen hebben de mogelijkheid om deel uit te maken van ons netwerk – ook zonder eigen kantoorruimte bij HOLM. Dit wordt mogelijk gemaakt door de verschillende samenwerkingsverbanden die wij aanbieden aan logistieke en mobiliteitsspelers.

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om onze clusterpartnerschappen onder de aandacht te brengen. Ze zijn vooral interessant voor middelgrote bedrijven in Hessen en bieden een enorme toegevoegde waarde. Het doel van onze drie clusterinitiatieven Hessen Aviation, Hessen Logistics en Hessen Mobility is om de zichtbaarheid en het concurrentievermogen van de Hessische spelers en hun onderlinge uitwisseling te vergroten. De clusters bieden hun leden en partners veel mogelijkheden: om het netwerken van alle spelers te verbeteren en tegelijkertijd actuele kwesties en uitdagingen te bespreken en gemeenschappelijke standpunten te vinden.

Het bevorderen van innovatie is zeker het onderwerp van de toekomst om Frankfurt als locatie, maar ook Duitsland te stimuleren. HOLM profileert zich als een (zelf)actief forum, ontmoetingsplaats en centrum voor creativiteit. In hoeverre houdt dit verband met de thema’s logistiek en mobiliteit?
Wij zijn zeer nauw verbonden met de megathema’s van logistiek en mobiliteit. Onze missie is om wetenschap en onderzoek te netwerken met bedrijven in deze sectoren, innovaties op het gebied van logistiek en mobiliteit te bevorderen en de samenleving te laten participeren in deze ontwikkelingen. Daarbij negeren we echter niet de onderlinge verbanden en raakvlakken met andere uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van energie. Integendeel, we bekijken en bespreken ze holistisch, maar altijd met een focus op oplossingen voor logistiek en mobiliteit.

Wat zijn de hoogtepunten van HOLM’s activiteiten in het najaar en 2020?
De tijd tussen de zomervakantie en de adventstijd is een van de drukbezochte maanden. We zijn dit hoogseizoen begonnen met de Air Cargo Conference eind augustus en de HOLM innovatiemarktplaats met World Café begin september.

Een van de hoogtepunten die u in 2019 nog steeds van ons kunt verwachten is de startdag “Logistiek, mobiliteit en groene saus” met een prototypesafari op 15 en 16 oktober. Na de première in 2018 zal HOLM voor de tweede keer de hotspot zijn voor starters en oprichters in de logistiek en mobiliteit.

Van 26 tot en met 28 november vindt Hypermotion 2019 plaats op de Messe Frankfurt. De derde editie van het evenement zal wederom een aantrekkelijke mix zijn van beurs, tech talks en conferenties. HOLM heeft daar een zeer actieve rol. Enerzijds organiseren we samen met Hessen Trade & Invest opnieuw een gezamenlijke stand om Hessische spelers op het gebied van logistiek en mobiliteit te presenteren en om netwerken en uitwisseling tussen de spelers te bevorderen. Aan de andere kant zullen we betrokken raken bij het programma en actief deelnemen aan de paneldiscussies en -debatten.

Het programma voor 2020 wordt momenteel voorbereid. Zoals gebruikelijk zijn er hoogwaardige en innovatieve netwerkformaten voor Hessische, nationale en internationale spelers uit de logistiek en mobiliteit en aantrekkelijke evenementen voor kennisoverdracht aan het grote publiek. Dankzij ons netwerk kunnen we zowel de thematische breedte als de diepte van de inhoud garanderen.

Hartelijk dank voor het interview.

Phone:
+49 531-28181-0

E-Mail:
info@hup.de

Am Alten Bahnhof 4B,
D-38122 Braunschweig

Contact opnemen