HUP full service – nieuwe bedrijfsdivisie
17. mei 2019
HUP AG op beBETA 2019
3. juni 2019

Oracle Wijzigingen Java Licensing – Belangrijke informatie voor HUP klanten

HUP AG gebruikt al vele jaren Oracle’s Java omgeving (JRE) voor vele producten. Als gevolg van de veranderingen op het gebied van licenties zijn de intervallen tussen de releases van nieuwe softwareversies aanzienlijk verkort, en hetzelfde geldt voor de ondersteuning van oudere versies. Het gevolg: de softwareversies van HUP AG moeten vaker worden aangepast om veiligheidslacunes te vermijden.

Dit betekent dat HUP klanten met veel kortere tussenpozen updates moeten installeren en testen, wat extra kosten met zich meebrengt. Daarnaast is Oracle-ondersteuning voor Java voor commercieel gebruik nu tegen een vergoeding en vereist een ondersteuningscontract.

Nieuwe manieren – duurzame goede service
Om deze “dwanglicentie” van Oracle te vermijden, ondersteunt HUP AG nu ook gratis Java-frameworks van andere providers, zodat u de mogelijkheid heeft om onze op Java gebaseerde applicaties te gebruiken zonder licentiekosten aan Orcale te betalen.

Concreet ondersteunen wij de volgende Java-frameworks voor onze producten:

  • HUP Verlagssystem (VL): Anzeigenverwaltung –> Zulu Java 8 (32 Bit)
  • HUP WebAnzeigen -> Zulu Java 8 (32 Bit)
  • HUP PS.Content unter Windows –> Zulu Java oder Amazon Cornetto 8 (64 Bit)
  • HUP PS.Content unter Linux – OpenJDK 8
  • Paradise – Oracle oder Zulu Java 8 (32 Bit), im Lieferumfang enthalten
  • HUP PS.Delivery – OpenJDK 8
  • HUP PS.Retail – OpenJDK 8
  • HUP PS.CallCenter – OpenJDK 8
  • HUP PS.Complaint – OpenJDK 8
  • comet ePA – Open JDK 8

Uiteraard kunt u Oracle Java blijven gebruiken als u dat wenst en in overeenstemming met de nieuwe modaliteiten. Wilt u meer technische informatie, achtergrondinformatie of heeft u vragen, neem dan contact op met uw HUP accountmanager die u graag van dienst is.

Update – 20.05.2019:
Wij doen u graag een aanbod voor de service van het omzetten naar de bovengenoemde alternatieve frameworks, zodat u kunt blijven genieten van het gratis gebruik van Java. – Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Phone:
+49 531-28181-0

E-Mail:
info@hup.de

Am Alten Bahnhof 4B,
D-38122 Braunschweig

Contact opnemen