HUP klanten krijgen nieuwe p7-software voor het publiceren van HUP’s
12. april 2019
Easy Sert: Gewoon beter met HUP interface
17. mei 2019

Tussen HUP Digital 4.0 en digitalisering…
Dirk Westenberger spreekt duidelijke taal

De digitalisering is een ander keerpunt in de geschiedenis van de mensheid. Tegen 2020 zullen er al 50 miljard objecten en producten zijn die digitaal met elkaar in wisselwerking staan en een snel groeiend “internet van de dingen” vormen. Dit betekent dat er een gigantisch potentieel voor bedrijven en besparingen ontstaat. In de praktijk is het in eerste instantie een economisch riskante en drastische maatregel die middelgrote ondernemingen moeten nemen. Er is echter geen tijd voor stagnatie. De HUP AG heeft tal van mogelijkheden, producten en diensten voor de organisatie van de digitale toekomst van uitgeverijen en andere ondernemingen, precies voor deze behoeften.

HUP Digital 4.0 en digitalisering – is het hetzelfde, is het van elkaar afgeleid of hoe definieer je deze strategie?
Dirk Westenberger: Digital 4.0 beschrijft een nieuw gebied voor HUP AG waarin we uitgevers en andere bedrijven willen helpen om nog meer processen te digitaliseren. Processen die verder gaan dan de digitalisering door onze publicatiesoftware op het gebied van HUP denken in de media. Deze gebieden worden gekenmerkt door digitale diensten en outsourcing en zijn minder waarschijnlijk of slechts gedeeltelijk waarschijnlijk dat softwareproducten een economisch rendabele toekomst tegemoet gaan. De term Digitaal 4.0 is bewust gebaseerd op het onderwerp werkomgeving 4.0. De term Digitaal 4.0 is gebaseerd op het onderwerp werkomgeving 4.0. Ook hier worden nieuwe benaderingen gezocht en gevonden. HUP Digital 4.0 omvat dan ook gebieden zoals de financiering van de inkomende factuurworkflow tot aan de verwerking van documenten door het personeel, administratieve processen zoals het beheer van inkomende post en contracten, digitalisering van de inhoud, rechtenbeheer, met name voor boekuitgevers, redactie en proeflezen. Vooral in het laatste punt is outsourcing een digitaal proces.

Wat is er nieuw aan de aanpak van het uitbesteden van proeflezen?
Niet de noodzaak op zich, maar de manier waarop we het uitvoeren en voor wie. Het gebruik van externe redactie is bijvoorbeeld nog niet vastgesteld, althans voor krantenuitgevers. De verwachting van de lezers om een bewerkt product te ontvangen is er duidelijk, maar in de regel zijn of worden redacteuren gered. Hier staat de kwaliteit van de krant op het spel als een van de belangrijkste argumenten voor het bestaansrecht.

Zeker, HUP AG heeft geen honderden Germanisten in één gebouw verzameld die wachten op leesmateriaal. Hoe kunt u bijvoorbeeld deze proefleesdienst aanbieden tegen een redelijke prijs, maar met een hoog kwaliteitsniveau?
We hebben wereldwijd directe toegang tot diepgaande Duitse correctielezers. In de regel is de service betaalbaar in andere landen, waar de uitgeverijklant baat bij heeft en vooral 24/7 kan worden gebruikt. In 60 minuten is een artikel netjes bewerkt en online.

Het volledige interview vindt u hier….

Phone:
+49 531-28181-0

E-Mail:
info@hup.de

Am Alten Bahnhof 4B,
D-38122 Braunschweig

Contact opnemen